Fjernvarme fra Fortum Oslo Varme – Sentralvarme hos oss

Fjernvarme er et viktig bidrag til å redusere skadelige utslipp til luft i Oslo.

Det handler i stor grad om å bruke energi som ellers ville gått tapt. Restavfallet ditt, som du ikke får sortert eller gjenbrukt på annen måte, er et godt eksempel på dette. Forbrenning av avfallet gjør det mulig å bruke sende varmt vann tilbake hjem til deg – slik at du får en behagelig oppvarming og bedre inneklima. Lydløst, luktfritt, allergivennlig, brannsikkert og rimelig.
Det er jo et greit bytte?

Fra fjernvarme til sentralvarme

Fjernvarmen føres til vårt driftsbygg, fordeles til 13 undersentraler som varmer 17 bygg, 385 leiligheter og en barnehage.

Alle leiligheter skal være utstyrt med 5 radiatorer. 4 små under vinduene, og 1 stor under det store vinduet mot balkongen.
Oppvarmingen skal starte automatisk når det måles under 15 grader i luften ute, og skal justere varmen i radiatorene deretter slik at vi får en romtemperatur på rundt 22 grader. Radiatorene er borettslagets eiendom og ansvar, så alle radiatorene må alltid følge leiligheten selv om noen har valgt å koble ut en eller flere av dem for å få bedre plass på f.eks. kjøkkenet. Dersom du fjerner en radiator, må du vite at du fortsatt har ansvaret for radiatoren, og at den må remonteres før eventuelle salg og overdragelser. Du kan heller ikke forvente jevn romtemperatur i din leilighet dersom ikke alle radiatorer er montert. Vi fraråder derfor alle om å fjerne radiatorer, og anbefaler å remontere eventuelle radiatorer som er fjernet.

Montering eller demontering av radiator skal kun utføres av autorisert rørlegger!

Lufting av radiator

Det kan være greit å sjekke radiatorene dine når man går inn i fyringssesongen.

I periodene det ikke går varmt vann gjennom systemet, kan det hende at det sniker seg litt luft inn i radiatorene. Den kan du enkelt slippe ut ved å bruke en luftenøkkel. Om du ikke har noen luftenøkkel, kan du få en av vaktmester eller ved å sende en mail til styret@okernbraaten.no

Sjekk video for å se hvordan det enkelt kan gjøres på 15 sekunder.

Print Friendly, PDF & Email